THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, May 30, 2011

Holiday !!! :)

Hi Everyone!!~ <3

salam sejahtera to blogger~~

So, UP SPM 2 already done and this is 3rd holiday's day.. hehehe.. so, dalam cuti nie, banyak gila benda nak kena urus kan.. arini my momma coming!!! yeppiii!!! sebenar nya mmg tak tau nak taip sebab tak tau bajet apa nak tulis... hehehe... just nak ilang buhsan nie.. :D ahh... tyme nak jiwang2x takde ehhh... nak fokus kat study arr dulu... abis SPM, lantak arr apa nak jadi pun, jadi arr... hahaha~~

------

makan arr dulu... bye2x.. hehehe...

Sunday, May 22, 2011

Ohh... I'm Realize That~~

HI EVERYONE.. <3

salam.. hi blog.. n blogger~~ hehe.. so, today, i wanna tell something weird that happenned to me.. my mummy always buy a big packet of milo, nestum and biscuit to me before her go back to Kuching..(kuching very far from Bintulu..) a point that i wanna to tell you, why, how n when a small packet of milo and nestum missing one by one from my cupboard..? it's gone!!! that weird right?? then, TODAY, i found that my nestum in my cousin's box... ohh godd.. my head going to thing... n.... huh~~~ she trying to hide from me but can catch first before hide from me... haaa... kantoi kan? i can feel my blood boiling but i still can control it... adoiii... tak elok lah mencuri... i know, when my sis want to drink that, she will tell me first.. ahh....!! geram siot...~~ and then more thing, my aunt had break my PupuNunu yesterday after im back from school..!! im shocked n be patient.. thank to God because PupuNunu was safe.. fuhh... that PupuNunu..~ my sweetheart.. :D



cute kan kite? hehe..

poor 'she'... 'she' still scared at everyone right now.. :(
semoga cepat sembuh... :( amin..

Saturday, May 21, 2011

Salam...~ Ehh! I'm Back?

Hi Everyone.. <3

Hahaha.. Salam Blog... Lama yer x update... hehehe...

Okey.. Exam Percubaan SPM 2 tinggal next week lagi.. then, HOLIDAY!!! HOOORAYYYY!!! (actually, i 'not' in holiday mood... SPM coming toooo fast!! OMG!!)
Tapi kan, vonne still nak blog nie look different n beautiful~~ apalah~~ spm tinggal lagi beberapa bulan, tp, nak enjoy jer... hehehe... xpa... so, my home's teachers dh berenti.. jd... now, im took P.A at Masa Depan's Tuition n Add Math at Smart Tuition... hahaha... having fun sebenarnya kalau dalam kelas Add math nie... Org kat belakang tu selalu jer buli cikgu... n mmg lawak giler weyhhh... adoi... sakit perut gelak... hahaha... then, kalau P.A tadi, arini... cikgu tu bersemangat giler weyhh... Really Fantastic..!!!! hehehe...

Talk About Different Topic... :)
------

Sebenarnya, vonne tgh nak cari gadget kat google nie... i mean, TENGAH... so, kadang2x geram jugak, lain yang di search, lain pulak yg keluar... hehehe...

Adoiii~~ Sebenarnya, susah gak tulis dlm bahasa Melayu nie.. Sebab, kalau tulis blogspot or facebook, guna Sarawak n English language jer... X biase lak.. hehe.. (vonne x berlagak ok... jgn arr salah sangka!!!) Okey, kalau cakap pasal pelajaran, ermmm... ok dh kot.. tak lah seteruk yg disangka.. xpa... naik sikit demi sikit... asala ada peningkatan... masa holiday nie nanti, terpaksa lah guna masa yang ada untuk buat kerja khusus P.A n Pendidikan Islam.. first week holiday, ada free skit nak buat... kalau setakat taip P.A tu, just dalam 3 hari je kot... just pendidikan Isalam nie jer... Xde lak nak cari maklumat... hehe.. malas lak...~~~

you all mesti ter tanya2x kan (hehehe... ye ke ter tanya2x... haha), why i changed my name into DEVONNE NADIA DEMETRIA right?? senang jer... kan vonne nie minat gilerr ahh dkt DEMI LOVATO, ni nama betul dia... just, i added NADIA jerrr... hehehe...

QWERTYUIOP... <------ hak elah...~~~ hahaha

Actually kan, rs nak vlog kat youtube... tp, kena buat cutting lagi, apa lagi... ulang2x ckp yg sama kalau buat salah sket... adoooii... baik tunggu after SPM kan..??
kalau setakat buat cover tu, mmg la dpt... tp,, ... ada cerita sedih nie...~~ orang kat umah nie haa.... kalau semua xda bru lah dpt nyanyi.... bkn apa... malu apa,,,.. mcm org syok sendiri plak... kalau dlm youtube lain lah... (kebenda yg len nya... haha) lagi pun kan, lamak siot upload menatang nie... last2x... nanti ahh.. hahaha~~~

Okey... We talk about that 'girl' lagi yer...~~
haii... vonne sbenar nya terpaksa jer lyan minah gatai nie... vonne pun hairan, cmner lah dia bleh xmalu nak nampak kan rasa suka (walaupun dia acting jer.. mcm vonne tak tau... insane...~~) kat laki tu... vonne buat derkkk jer... biar arr.. mati hidup benda yg dier buat, bkn ada kaitan dgn vonne pun kan?? yg pasti, that girl buat property vonne dia jer yg punya.. adoiii... ade hari tu, vonne tgh cari something kat tangga sambil nyanyi2x lah... tang hantu ape ntah yg rasuk dia tyme tu, tang tetiba tampar vonne guna buku... dekat MUKA... sakit siot... tp, hati vonne lagi sakit... ahh!!!! tp, vonne buat something kat dia tau... hahaha... something yg buat dia... ahh... malas ahh nak ckp... hahaha... skati dia lah... malas i nak lyn manusia hipokrit mcm tu... 'annoying orange' dlm kelas vonne dh duduk jauh dr vonne... jd, tenang skit dunia... hahah.. ada lah skit kwn2x sebelah vonne kacau, tp, vonne suka sebab menghiburkan terutamanya tyme boring buat ujian... hahaha...

hari ibu, hari guru, birthday2x byak dh lepas... wish lah skit2... hahaha

sekarang nak tukar pulak title blog nie... best ape... :D
n last but not least, cita2x vonne sbenarnya still x brubah tau.. still nak jadik lawyer... kdang2x tu mmg arr berangan 'skit' jd yg lain, tp, kalau setakat suara mcm vonne nie, sape lah nak dgr kan, kat youtube pun dh kira okey dh ada subscribers... thank you.. :') it mean A LOT for me... :D hehehe...

maybe, dlm cuti, vonne rajin skit2x update blog nie yer.. tu pun kalau ade masa lah... okey... see yahhh... tata~~~!!! salam...