THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sunday, June 10, 2012

Life..so short..

Salam.. Hi blog... hehe... now i realize... mun aku ada problem jak ku ngagak blog tok... berguna juak ko duhal ngan aku tek syg.. hahaha.. thax lah ngan google coz korang dh bukak blog tok.. nangga aku dh jadikan tok diari aku dh... nehhh~~ biarlah...

now ku xtauk pa nak dimolah tgh malam mcmtok... boring nak tertonggeng dh aku tokk... nak dimadah mok tdo,, dr tdik juak makin membesar mata tok.... ehh... lantak lah pa pun,... mun boleh dalam blog tok ehh,, aku mok crita segala yg ada dalam hati ku tok... semua secret of akochan kan ku mdh... tp, yalah tek,,, tok public nak apa kdak blog tok... aku adalah meluahkan skit2 lah,... jgn x makei muas hati ehh.. dh semua org xpat ku nak mdh,,  semua org x pat dicayak... how aku mok luahkan ngan cdak?? lak ku mdh lak,, tersebar juak nya... nangga blog tok,, mmg nya akan mengantoikan segala2 nya but atleast ada berlapit skit... hehehe... now,, knek aku akan crita benda yang berlaku sepanjang ak x tulis blog tok... heh..~

tauk x, b4 exam da real SPM,, aku telah pun membawak kan dirik aku ke Kuching tok... so dgn rasmi nya,,, aku daftar jadi calon menumpang... byak2 org yg tauk aku mok pindah...,,, sorang jak yg caring pasal study aku... nya lah cikgu aku,... sobb2.. terharu gila aku time aku peluk nya tme ku last day kat skolah yaa... then,, b4 ku pergi,, nya slalu nanyak pa problem ku sbenar nya... sorry teacher... ukan ku x mok nak mdh,, tp, keadaan mmg xpat nak mengizinkan... so now,, mun ktk ada baca tok,, ktk akan tauk... actually,, aku sbenar nya pressure sial ngan life aku kat cyaa.. dh juak taun aku mok SPM... aku terpaksa melayan semua kerenah manusia nak xtauk pa benda nya nak x puas ati.... sbb yaa,,, nektok ehh,, aku nang jd pendendam...(thax a lot lahh... korang very smart) so,, now,, aku akan buat apa yg aku rasa betul... lantak nya lah perasaan org cyaa.. cdak ada mok jaga perasaan aku?? heh... my dad?? nya lah sbenar nya mdh aku perlu pindah... nya mdh blajar kat cney2 pun sma jak...(palaotak sma,,, aku seksa alu ngan suasana baru...) then,, mama aku pun mcm biasa,, membebel...........................~~~~~ jak kerjanya.... aku duli apa... badan aku,, ukan badan cdak... so,, kuar result,, upa taik kambin jak upa... ya lah ku malas,,,,.... time 2011, aku mmg xpat sambut raya pun,,, sakit koat aku ehh,,,... xpernah aku mcm yaa... nang dh kdak batang papan dh aku dalam masa beberapa hari jak... puasa aku dh terlintang pukang embak gastrik aku nak terlampau siyes yaa... ya juak time ya,,, xtauk pa ubat mok dimakan.... skaki makan pil silog(tah nya.. hehe) yaa,,, huhh!! asal aku makan, kuar balit... aku makan,, kuar balit... nasib lah puasa aku banyak ku dpt complete.... mun ndak,, adoi ehh.. mok ganti yaa lah merinsak nyawa ku.. heh... so,, raya 2011, aku beraya kat katil jak... best!! yahh.. gastrik + demam... nang best... abis giya jak cuti raya... tp,,, aku nang terharu ilak lah... pengorbanan mama time yaa,, mun dikenang knek tok,,, nang xpat terbalas ehh... terharu aku.. isskk2.. nya jaga aku... jaga aku mena2 ehhh... kdak dh x tentu tdo dh nya oleh aku time yaa... ngenang yaa alu aku touching.... aku mengerang sikit waktu malam,, nya dh tersedar dr tdo.. adoii2... mun dikenang ehh,, byak nak mampus dosa aku ngan mama ku ya... huhu... dh2!!! pa gik tek oo... pasya,,, time aku SPM ya tek ehh,, aku flu... sigek gik,, time spm ya,, aku nang bena2 menyusahkan mama aku... setiap kali exam paper break ehh,, nya msti agak aku... wajib... embak aku makanan... (time yaa,,, siyesly,, xda nafsu mok makan... siyes!!) nang caka juak anak kdak aku tok... x pandei ngenang budi org tua... then,, ney ndak mama ku frust nangga result aku upa taik manok yaa... ishh2... aku jak nang pandei menghargai... then,, aku flu lah tek....pas abis SPM,, sebulan lebih aku makan tdo on9 main guitar mandik blablabla.... xda molah pa2... boring alu... ya bruk... hahaha... then,,, lepas 1 month lebih berangguran,, aku pun start working kat....... heh... jd cashier..... n, aku nak slalu terkurung tok pun,, jd bebas.... hahahaha... to be continue.....~~~ (cehh... mdh jak dh ngantok cya... hehe) :)

loveable
xoxo

Saturday, June 9, 2012

Freedomm....

Salam.. Hi guys.... ku tauk problem ku lom selesai gik... then tiba2 jak kdak ku ada mud nak menulis nak? actually, ku tgh menahan semua rasa yg ada dlm ati ku tok tauk x?? then ku just dapat melepas kan dgn menulis jak... aku xtauk mok molah pa2... aku nang tgh berserabut tok ehh.. ehh.. okok..

mcm yg korang nangga tajuk atas ya,,, freedom.... semua org mmg impikan nya kan?? terutamanya nak rasa slalu terkurung yaa.. n ak ada lah salah satu drpd org yaa... yurpp! korang pernah x rasa, korang dh umur tahap boleh jd mama org tp family korang still layan korang kdak korang x pandei jaga drik?? why? ku bnar2 x phm sbenar nya... ok... aku tauk,, sayang family... ok... tp, setiap remaja n orang semestinya manusia biasa mmg perlu kan kebebasan dalam hidup.... bebas tok x semestinya bermaksud masuk keluar clubbing, pa semua lah yg korang dpt mikir dikpun.... X SEMESTINYA... paham x?? ku manusia biasa,, perlukan kawan sekeliling aku.... perlukan teman makei ku curah kasih sayang(chewah).... then, ya salah salah satu lumrah manusia.... mun xda feeling,, aku x rasa nya adalah manusia... yah.. mena x?? then,,, why ada org x mok nangga ada org bahagia?? aku just x phm okey?? korang pun dapat kebahagiaan ya bila sampei waktu nya... xda lah knek trus nak? then, skrang tokk... aku siyesly sedang cuba mengejar kebahagiaan aku dgn cara aku sendiri... x salah kan? huhu... cuma aku rasa benda yg aku buat semua x btul... ada jak lubang cya ctok cnun,,,..


so,, korang tauk x gney ku mok handle masalah mcmtok... actually xda selesai ilak... but, atleast...,,,, aku ada jernih kan sikit la... yurpp aku ngakuk arrr..... aku ada bertengkar ngan mama ku... then,,, time yaa lah,,, benda yang aku pendam dalam hati aku suma kuar... benda aku cakap pun dh x tentu dh maksudnya... then! yg pasti nya,,, mama aku nang exactly terluka... aku x sedar sbnar nya apa yg aku ckp time yaa... ohh please.... aku terlepas, aku geram,, aku sedih coz masalah aku mmg dtg bertimpak2... then,, satu org pun xkan phm,,, even mama aku... aku ukan nak nganok or apa2 okey... aku mmg x pat nak puas kan semua hati org,,,, walaupun cdak x tauk betapa lah aku syg ngan cdak yaa... aku dh x kesah nek tok.... giliran aku gik... aku perlu juak jaga hati aku... neypat aku nak jaga hati org lain sdg kan hati ku pun terlukak.. kan?? then,,, solution nyaaa.... mama kmk org kelaie,, esok nya,, lpas nya solat,, aku tutup pintu bilik,,, then aku duduk tepi mama aku... aku ambik tgn nya,, then aku mdh aku mintak maaf dgn apa yg aku dh molah ngan nya... then nya just diam.. then semua ceramah nya kuar agik... heh!! aku mikir nya faham perasaan aku lepas aku meluahkan semua nya..,,, upanya x... jd balit kelaei kecik dalam bilit... siyesly.... aku mmg xpat molah pa2... aku dh mdh,,, yg penting, aku dh mintak maaf seikhlas hati aku.... then,, nya nak maafkan aku or x,,, ya terpulang... aku xpat nak maksa org... then,, aku chaw.... aku tauk apa yg mikir,,, aku just mcm easy come easy go jak nak?? ada ku kesah.... nya mdh why aku x pat meluahkan perasaan aku kat nya sdgkan aku dpt meluahkan perasaan ngan org lain?? sdgkan org lain dpt meluahkan perasaan ngan nya why aku x?? okeyy... now aku jawab arrr... mama,, knak org lain yaa meluahakan perasaan nya ngan mama sdgkan cdak mama cdak mpun?? hah?? senang jak... setiap org perlukan teman yg selain drpd kelompok keluarga nya utk meluahkan perasaan.... cuz, kta ada juak perasaan malu nak? neyy... n yess! aku xpernah percayak pun ngan sesiapa dalam dunia tok utk nyimpan rahsia..pa semua... even my mom... sorry to say... aku mmg anak yg derhaka n x mengenang budi org tua.... but setiap tindakan aku adalah bersebab,,,.. then,, bila semua tindakan yg aku buat nektok dihalang,, so, what should i do now??? last2,, aku duduk n berfikir... fikiran aku adalah kosong! nothing!! at all!  so, my mom n i okey2 mcm ya jak knek tok.... aku dh pedulikan gik... aku muak mikir perasaan org.... fuhh...


malas aku gik ehhh...

Friday, June 8, 2012

Benda tok penting... Iboh nak nyalah org jak... please lah~~

salam... ku dh tulis kali keduak dh utk hari tok.. entry kali tok,, ku gik nak meluah perasaan x puas hati aku tok... org nak mdh ku kenja kah, xda maruah kah pa semua.... aku dh xkesah ok? aku x mati org mdh ku mcmya.... janji, aku still jaga drik aku... ku merik situasi tok,,, ku suka ngan sorang laki tok,,, nya tok kdak bodo lah(nerd),,, tp, mmg nya bait ehh... n aku mmg dh fall in love ngan nya.... masalah nya dictok,,, nya dh ada gerek.... so, finee... laki yaa mmg siyesly bait lah ngan aku..... n, ku mmg jenis nak mudah fall in love, aku gugok lah!! pa gik.... then, aku xda merancang pun mok bergerek ngan nya... siyesly.... tp, org yg kta syg dh dpt timak kta, xkan kta mok tolak nak??? aku ngakuk ehh,,, ramey org dh bergerek nang tumpas oleh aku... then,,, kat cney2 pun aku pergi,, nang aku dicop perampas... so, ada ku kesah korang mok mdh aku perampas?? ingat tok,,, mun gerek takorg mena2 syg ngan takorg, xda org yg dpt halang tauk x?? nang dh laki takorg ya, nang kalah oleh aku... pa kes?? aku ada x nuruh takorg putus or break pa semua?? xda nak?? sigek gik ompuan laki aku nak sorang tok,,, yg nya mok berinsah ngan aku pahal? sbb nya tkut hilang laki ya? please lahh... boh hilangkan maruah ko nak dh sedia ilang ya boleh x?? ko nak nyerang aku, nang ku molah bodo jak... sak org mdh ko beriya2.. yahh.... cuba ko sedar kit bleh x? ko ya kasar nak mampus melayan laki ko.... laki ney tahan?? even ko syg kan nya,,, ko xperlu nak buat nya kdak apa kdak even laki yaa bodo n nerd di nangga ko.... please lah.... aku rela lepaskan nya demi ko... nak dimadah ku tkut ngan ko,, xda alu ehh.... makasih jak.... ko xpat nak molah pa2 pun,,, even ko bunuh aku, nang xda pa2 pun jd kat aku.... cuba ko mikir ko mpun,,,, nak org mikir ko beriya2?? neyyy.... last2, ko juak yg rugi oii... apa2 yg ko mdh kat fb, nang sengaja ku x balas... nak dmdh aku cuak,, ehh... ko yang bruk jak setaun jagong ehh.... profesional lah sikit.... org dh nak xmok ko, dimaksa gik.... mok lukak kan dirik sendirik...,, pa makna... ya bruk mintak kesian.... yahhh... aku nangis pun,, pa laki ya kesah nak?? yg laki mok juak ngan aku pahal??? please lah sedar.... laki ya terpaksa tauk x ko??? nya ney ndak x mok benda nak disua ko ke nya.... ko tauk laki ko mcm yaa, gik juak ko nak nyalah org... adooohhh ehhh... aku byak dh benda nak ditemu aku ehh... ada x kdak ko ya?? dh2... tutup kes pasal ompuan,.... laki gik... ko tauk x ko ya bodo?? xpandei molah keputusan dikpun? aku sebodoh2 aku dalam cinta ehh,,, atleast aku tauk, apa yg aku mok.... even aku jd hamba cinta skali pun,, aku dh tauk apa yg ku mok... x kdak ko ya,, sejap ya, sejap tok, sejap nun..... heh.. yupp aku ngakuk, ko first love aku... then,, ko gik ingat x...,,, ku dh nak x melayan ko riya,,, then ko still hantar txt yg ko xtauk pa2 lah pa semua....... first2, ko mdh, ko xpat nak nerimak sapa2 gik dalam hidup ko lepas ko nerimak ompuan yaa... then, malam ku mok friend balit ngan ko, ko ajak ku gerekk... dr cya ku nangga ehh,, ko mmg xda pendirian.... xda pendirian + penipu... yahh.. hahahaha... aku ngakuk mena2 tok,,, ko siyesly mmg dh ada hati ku.... then,, ku xtauk lah pa lam hati ko... then ku rasa,, aku dh merik semua sayang aku ke ko....,,, aku still sama ngan ko even ko sakit kan aku tanpa ko sedar... ada ku kisah ku sakit?? dh ku mdh, atleast aku ada pendirian ku mpun... ko dh mdh ko dh break ngan nya riya,, then?? knek pa jadi... org mdh aku perampas... nak dikata aku nuruh ko break ngan nya, xda juak... time kta cuba mok break riya,, ko mdh ko cideh pa semua, ko mdh ko dh break ngan ompuan ya ... then ko mdh ko xda sapa2 gik..... then aku terimak lah ko balit......... dh benda tok jd kdak tok,, ko mdh ko xpect,,,.... then,, knek,,, aku jd mangsa.... tuyuk juakk.... xpsal2, aku knak...ehhhh.... aku tauk ku nang salah juak ehh... tp, yg ku plik, ko mdh ko xpect?? sampei wak ko x knal2 ngan grk ko mpun juak... dh 2 taun weiii... ko knal2 gik sikap gerek ko ya?? yaarabbi.. nang ilek jak ku nangga ku aim org.... ehhh... nang vavi lahh... ada ku kesah ehh? if ko baca tok ehh,,, tok ku bna2 mintak, ko jaga drik ko bgus2.... ko xpayah nak mdh kebodohan ko ya ke aku.... ko ya sakit,,, jaga drik mena2... ko msti ingat pa ku slal mdh.... malas ku nak mention kat ctok... ko mpun taukk... then dunia,,, korang iboh nak salah perampas lam dunia tok ok?? if korang pun couple yaa nang bnar2 setia,,, xda kan berlaku perkara yg x diingin... tersua2 pun perampas ya,, mun korang pun couple ya x nak melayan,, xda juak ehhhh.... org just dpt nganok jak.... xda cdak tauk pa2 ehh... kosong ehhhh... yahh... dh lah.. 

Thursday, June 7, 2012

Luahan Hati Ku Yg Kusut Tok...

hi blog... lamak dh x tulis... ya sbb ku bz ngan kerja n now study at fom 6... ku kusut ilak nektok.... ku xtauk nak luahkan ngan sapa.. last2, kat ctok jak lah... nang boh eran nangga ku tulis mcm melampau hari tok... aku dh boring dh mok hidup,, menaaa... mama langsung x pham ngan aku.... setiap yg nya kata mmg dpt bunuh perasaan aku eh... then,,, aku ku mok jumpa kawan ku, pa masalah nya,,,, len lah ku g melelat ke tempat len... yg plik nya, mama ku xda asa malu pun anok aku dpn org... adaka ya satu kepuasan bagi nya.... mun nya gik anok ku, patah lagik org len... semua ku buat serba x kenak ehh... angol menaaa!!! mcm mlm tek,, kempang ati da jak nya madah aku mcm2 dpn counter nak byak org yaa... aku nangis pun dh xguna ehh... then, nya nak nuruh aku terperuk kat umah tok setiap ari jak2!! tauk x, boring!! mun ada benda nak dimolah tek xhal juak ehh...tok x, nang ..... xpandei aku,... life apa kdak tok... nya dimpun x pernah mok meluangkan masa ngan aku n adik2... yes!! aku tauk nya kerja baa... tp, atleast! nya ada masa untuk aku... tok x, setiap hari berkerja eh,, waktu tgh ari jak ku nemu nya, ya pun x sampei pun jam.... apa2 ku mok beli keperluan aku, nya just bagik duit n blah... benda ya ukan depan umah aku alu nemu.,,, mok g tgh bandar nun... n bila ku pergi beli kat tempat terdekat mcm wisma, nya mdh ku pergi menggatal lah.,,,, pa semua.... even ya waktu cuti pun nya kerja..... sampei xda masa langsung ehh... dkt nak malam bruk ku nemu muka nya... aku xda nak nyalah spa2 lam hal tok,,,, nya asyik mdh aku ska menyalahkan org lain dlm setiap situasi yg berlaku.... then!!! ak bingung mena2 ehhh.....!!! aku xtauk gik dh.... dh ku cuba crik kasih sayang kat luar,,, nya gik bego...! ya juak sial sorang empuan kat tempat ku kerja ya,,, nganok aku.... then spa yg mendidik aku jd mcm tok..?? then bila ku jd mcm tok, cdak nganok!! nang kimak ehh... aku nang cpat terpengaruh!! aku xtauk jalan ney aku patut ambik...!!! aku bna2 bingong ehh.... xda org mok brik sokongan ngan aku... mama just tak marah jak ngan aku,,, xda org yg dpt ku cayak dalam dunia tok duhal.... aku nangis gney2 pun,, xda dpt selesai masalah ehh... maybe aku nampak happy, tp eh,,, xda k-org tauk benda dalam hati ku tok... biar lah..... bgus juak org xtauk.... mun org tauk cdak just dapat tetak nangga aku tewas ngan perasaan aku dimpun... aku bna2 x dpt kawal nya... menaaaa....... dalam aku kusut aku camtok,, dtg gik masalah lain.... nang padan juak ngan muka aku.... aku dh byak kecewakan perasaan org, then knek dh terbalit... yess!!! semua mmg dtg bertimpak!!!! aku nang tauk, aku sedar,,, rupa aku len dr yg dalam hati aku.... aku dh madah tek, aku mmg x pat mok control perasaan aku mena..... once ku dh cinta ilak ngan org yaa, xda org dpt bunuh cinta yaaa, walaupun org ya pun.... nya buat aku sakit ney pun,,, aku x kan mengaku kalah.... sbb aku tauk,, aku just ada ya jak knek utk aku lepas kan semua apa yg aku rasa.... even nya x da perasaan ngan ku,,,, apa ku kisah..... mama ku mdh aku mmg dh xda maruah.... mdh lah apa pun,,, yg penting aku gik pandei jaga dirik aku mena2.... yes,, aku mmg hamba cinta,, tp, atleast,, aku tauk apa yg aku mok.... x mcm org yaa.... nya xtauk apa yg nya mok.... balit2 klak, nya nyakit nya mpun...... sapa x bingong nangga org yg kta sayang ilak2 mok sakit kan drik nya mpun.... aku dh sruh nya pergi,,,, tp, perasaan aku, mmg xpat biar nya pergi... sbb, aku bena2 xda pa gik......... mok harap family,,, waktu aku nangis,,, dpt gik mdh padan muka,,,, tetak pa semua.... aku bena2 terlukak hati aku...... aku agak nya,, aku just dpt benda yg dpt nuruh ilang semangat jak.... makasih semua... pandei takorg bunuh perasaan aku ohhh... mekasih banyakk2.....