THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, December 31, 2014

I THINK, I SHOULD WRITE RIGHT NOW, SO I WRITE.. :)

HOLAAA.... :)


SO,, SAYA KEMBALI.. ITS 31 DISEMBER, SO I THINK I SHOULD WRITE SOMETHING BEFORE TAHUN BERTUKAR MENJADI 1 JANUARI 2015.. I KNOW I SHOULDNT SAY THIS BUT,, 2014 TOTALLY SUCK... EVEN ITS NOT THE WHOLE YEAR,, BUT STILL BANYAK BENDA BURUK BERLAKU... SURATAN TAKDIR MUNGKIN? WHO KNOW..~

OVERALL,, TAHUN TOK, THE BEST THING PUN,,, AKU RASA AKU DAPAT PELUANG SAMBUNG BLAJAR BALIT JAK YG AKU RASA OK... YA PUN AKU SAMBUNG DIPLOMA.. ALHAMDULILLAH LAH DPT.. KIRA OK LAH.. WALAUPUN NOW AKU DH UMUR 20 TAHUN... YAHH

SEMPENA MALAM TAHUN BARU TOK,,, AKU WISH YG NEGARA MALAYSIA TOK AMAN DR SEBARANG BENCANA.. UDAH2 GK YAA.. CUKUP2 DH AIR MATA TAHUN TOK... AMIN... AKU HARAP SEMUA ORG BAHAGIA,, N CAPAI YG CDAK MOK CAPAI.. AKU HARAP AKU DAPAT BUAT YG TERBAIK SUPAYA DPT JADI THE BEST AMONG THE BEST... TINGGALKAN SEGALA KEPAHITAN YG AKU PERNAH ALAMI,, N AKU PERNAH SAKITKAN ORG... SMUAA... AKU HARAP AKU XKAN JD ORG YG MEROSAKKAN KEBHAGIAAN.. SEGALA YG BURUK DLM AKU,, N YG BAIK DTG DR ALLAH... KTA JUZ MAMPU MERANCANG JAK.. TUHAN TENTUKAN... 

SO BUKA BUKU BARU YERR... :)

ALL THE BEST GUYS~ :")

Sunday, December 14, 2014

TAHUN INI TAHUN APA YAA?? :)

salam n mornite.. hehe

ok.. pa khabar o smua org.. aku tauk xda yg baca blog tok tp xhal,, kan ku simpan jak lah nak.. hehehe.. so far,, hidup aku now dh ok... up to date dh ku nektok...(chewahh) hahaa.. xdalah.. biasa2 jak... dkt2 nak hujung tahun tok,,, aku nak crita mcm2 laa pa dh terjadi... mls ku nak intro panjang gilak... dh boleh jd mcm buku oii... ko adaaaa... hahaha... okkk

PERSONAL LIFE
soo,,, secara officially nya aku dh single ehh...yerr nyaman palak org nak stalk aku ehh... (prasan doeee)... and secara official nya ku mdh nak,,, hati ku dh tutup dh ngan sapa2... nanga lah klak sapa org bertuah yaa... hahaha... kisah aku ngan beruang kutub tp hitam yaa,,, susah ku mok crita.... nya kdak yaa jak... aku seyes nang gk syg,,, tp pa boleh buat,, dh jd org lain pun... pa nak dilalek kauuuu... yah.. aku break ngan nya errr... since bulan 4/14 and aku x ingat bila.... yg ku tauk lah time yaa,,, nie mama aku... mok nangis puas2... mok manjak puas2.... biasa nembiak nektok,,, bila susah bru crik org tua... yer nak? -.- time yaa nang aku rasa mok gila,, mok sorang2,, mok............ smua lah ku mok molah...nak dpt melepas dendam kat ati tok... sigek jak aku pikir kat cya... apa kurang nya aku dimata jaharu yaa... dh juak aku xpenah curang,,, mun stakat kaco2 org lain yaa biasa jak nak... aku setia bkn jenis nak nunjuk... sorry to say lah,,, aku xsuka nunjuk pa nak aku ada n mun aku syg,, org yaa mst phm yg aku sygkan nya.... nang sial gila babi lah jaharu yaa... (bunyi jak nyumpah ok,,, jgn nisik buang geram) -.- aku x expect nya kdak org lain cuz nak,,, nya tok pandei cover.... tp mala kantoi... nang selaka.... yg pelik nya nak,,, aku sentiasa maafkan... tp aku xkisah,,, muka mpuan nak di bininya nektok yaa jaik... xlah aku rasa tercabar glak... hahaha.. ok2... aku tauk akan jumpa yg terbaik gk... cuz nak,,, lamak ku dgn nya,,,, nya xpenah mok setia ngan aku... aku tauk lah aku tok annoying gila babi lah,,, tp aku xkan layan mcm yaa selagik org x nyakit ati aku... aku ngakuk aku manjak,,, mok perhatian.... sbb,,, nya first tempat aku meluah kasih... (uwekk) :P until now lah aku gk geram... hahaha... tp kan,, mungkin ada hikmah juak smua tok jd... tp smua ada pros n cons nya dik pun... wat i can say is,, time change person... aku susah mok mdh detail...cuz aku dh malas nak melayan perasaan... asa bodo n paloi n buang masa... aku nanga org lain eh,, mcm ney cdak boleh ada feel nak bercinta sedangkan dh frust pa smua,,, mcmney cdak curang bila dh ada cinta yg sbenar? susah aku nak pikir sbnarnya... aku rasa mcm katak dibah tempurung jak... hahaha... aku bru ada experience... ya lah tekk.... ngenang dirik tok ditinggal tekk,, sedih juak lah..(sobsob) mst org nak xsuka aku or nang pernah aku sakiti yaa,,, tepukk tangan.... benda kdak yaa nuruh aku bangkit n cuba memajukan dirik pun... kadang2 aku rasa kejam cuz nektok,,, aku jd kasar n susah mok pikir org lain... tp nak,,, mikir2 balit,,, da x org mikir kta mpun sdgkan kta mikir org lain? my answer is easy,,,, everything,, they not!!! go fuck ur self lahh... MUN MOK BERJAYA, MESTI BERANI KATAKAN TIDAK!!! OR ELSE, U DIE!!! nanga,,, kcak x bahasa aku? hahaha..


STORY ABOUT BEAUTY AND BODY CHANGING
okie peeps... skarang kta ckap pasal kecantikan yerrrrrr............ dr hujung tahun lepas until now.,,, aku xtauk pa jd dirik aku... pandei asa nak ngacak dirik indah... pa kaaa... -.- first2 k ku main2 jak... beli ku sabun nak warna orange yaa,,, org mdh bgus.... yaa ku makei... skali duak nang ok...dh lamak2 nang gila babi sakit muka aku dikelupasnyaaaaaa........ nang apa laaaaa.. -.- stop aku makei yaa,,, alu laa aku makan k colly,,, selepas makan itu,, terasa dirik ini semakin putihh... (adoii) hahaa... tp sebulan jak aku minum yaa cuz nya mahal nak mampus... stopppp kejap aku... banyak lah aku makei mcm2... aku bukan jenis nak jerawat byak glak pun... tp minyak baa... boleh jd minyak goreng mbak lah berminyak glak yaa... aku pa gik,,, asal upa bgus,, beli tekk... time yaa gk lah loaded juak... mcm2 lah... berabis bak kata mak aku ngerepak jak kerjaaa... -.- duliiii... makei2 punya makei,, tukar punya tukar,,, jd lah seperti APAKAH INI??? kulit aku pun alu manas.... tunjuk perasaan... dh lah parut jerawat nang banyak,,, alu makin jerawat... nang selaka juak product yaa,,, sampei nektok lah kulit aku sensitif... aku cuba fight,,, sampei nktok aku fight... apa nak dpt dimakan,, makan.... bayang kan lah... ishh... susah ku nak mdh ehh... aku rasa,,, aku dpt molah list pun,,, cekitdaut!!!! aku mention rupa jak,,aku x xmok mention nama nak jaik,,tkut knak saman..hehe

1.sabun warna orange(rm70)
-selaka nya boleh tahan,, kulit aku mengelupas tp x nampak...yalah benda yaa..
2.sabun warna pink(rm10)
-selaka paling babi hutan paling sial aku penah makei... aku guna satu set.. original yaaa... benda tok nuruh kulit aku sensitif nak mampus until now! cant u imagine tht?? puihhh!!!! -.-
3.bedak arab(rm55)
-product tok,, not bad.. aku makei kejap jak,,, cuz first2 kacak,,, dh berpeluh2,, makin bercerai2 lah iaaaaaaaaa..... hahaha... lastly,, TONG SAMPAH! 
4.k colly(rm120)
-ahaaaaa....tok paling aku mok mention.... tok sedap tp terlalu manis... n aku makan nya dgn cara minumm... bila minum,,, nang lantohh... hanyir ehh... bak kata org putih,, beauty is pain,, pain is beauty.. pajoh ajak lahhhh...nang bgus untuk org mok putihh.... TAPI!!! ada tapinya,,, mun org elergik ngan makanan laut,, sila kan buang yeee... or else,,, akan tumbuh lah merah2... gk asa oo... n say no to cola or caffein thingy... so biatch......~~~
5.harum malam(rm35)
-sapa empuan bau sila angkat n mandik ok mcm bini beruang kutub hitam... sila lah yerrr... hahaha.. benda tok lebih kepada wangi kan badan n bau unah.. phm o? aku mkan tok sampei nektok x da bau... hahaha...aku bkn jenis nak bermasalh bau bdan... tp,, yg dh kahwin.. jeng3.... aku xtaukk...hahaha!! yaa tanyak laki ktk org mpun lah... ok2... benda tok so far nang bgus,,, aku lemah+boring+kepak nak makan... so bye2 jak lah.. berkurun dh dlm petiais nun... :)

then,,, aku behenti kejap,,, sbb apa??? aku frust!!! frust oleh beruang kutub hitam.... then xperlu gk aku nak makan ubat kurus ka apa... nang automatic badan aku... 65kg dropppppppp 45kg... kau imagine jak lah betapa lah..ergghhh.... bgus2 nang bgus2... kdak muka org tua dh aku sebab kempis... hahaha... TAPI!!!! nektok,, aku dh 61kg balit... hahaha... hebat x.. haha..aku boleh kecik n besar anytime aku mok... cuz nektok,, aku kdang2 stres,, kdang2 happy,, kdang2 rindu beruang kutub,, kdang2............. smua kdang2... :3 berbalit kepada tdik... ok2... lepas frust sbulan n menjadi batang buat beberapa bulan,, aku bangkit.. kerja lah aku tek... kakya,,, aku teruskan mencantikkan diri... chewaahh.. :P

6.snail2 thing(rm240)
- naaa... ko adaaaa... hahaha.. tok paling mahal tp not worthy at all.. biasa lahh... nang bangang nak mampus... tongsampahhhhh..
7.hadda labo(rm100+)
-all i can say that,, product nang ok... tp,,, aku still x puas hati baa... cuz aku mok benda yg bgus lahh... yaa lah ku mdh tekkkk.... satu set jak2... nang melayang berterbangan duit aku merata rata tempat...
8.sabun beras ngan set nya(rm80)
-tok pun nak mampus selaka juak... jerawat aku jd byak... nang gila... aku x realize... aku baru realize bila dh byak.. imagine je laa... aku bru brenti bruk2 tok... aku bencik2!!!! benccikkk sangatt.... -.- hahaha.. so now aku dh stopppp!!!!!!!!!!! im done!!!

n aku guna garnier jak nektok... murah n nyaman gk muka aku.. rasa relax...weee!! klak ada gk plan yg bkal menyusul... nunggu hujan duit lokkkkk... ok?? orite?? hehehe.. so now,,

APAKAH RANCANGAN ANDA UNTUK MENJADI PENARI YG CANTIK DAN FIT SELALU? HAHAHA!! (SKEMA)
ko adaaa... hahaha!! ok2..now aku dh kira maju lahh.. aku mok joging tiap petang... n mesti x leh berlapar... yaa yg paling penting... ok... jgn laaaaa nak ngegeh glak nanga makanann...plz lah hati kuuuu.............. please jgn tertipu oleh rasa sedap nya... T_T aku mst berzumba2.. hahaha.. kepak doeeeee... ishh... tp xhal,, asalkan aku sentiasa cerdas n cergas!!! wee!!! part makan nang susah skit aku ehhh... susah2! ermm...

aku dh pandei bermasker indah nektokkk... aiee?? hahaha sakit nya,,, xkan aku hiraukan... janji...,, kacak!!! NO PAIN, NO GAIN! REMEMBER?? :)

MY GOAL, MY FUTURE
arrrrrr... tok paling penting sbnarnyaaaa.. syukur lah hati ini mok sambung blajar balit walaupun telah dirobek perasaan nyaa...haha inggarrrrrr ehh... so now,, aku dh student DIPLOMA IN ACCOUNTANCY kat UITM.. kau tauk x pahal hati ku kuat nak blajar?? sorry to say lahh,,, bukan aku mok mdh dirik standard okk... plz lah boh negative... aku ehh,,, dh kepak jd org bawahan... aku bencik,,, aku sakit hati n mcm2 lah... skati org ninjak... mula2 dpt lah aku tahan,, dh yaa,, lamak2... dh laaaaa.... bye2.. yaa molah aku jd semangat... and angkat dr mimpi bullshit yg beruang hitam akan kembali kepada aku... so lepas yaa aku rajin2 bertanyak ngan org pa smua,,ngan mama aku yg x putus bri sokongan.. dgn berbekalkan sijil SPM,, dgn muka yg monyok tp cantik,, (puihh) aku pun memohon part II kemasukan UITM.. meninggalkan segala kegagalan n kesilapan yg penah aku buat dolok... menyebarkan minat melalui ruang yg betul n aku xtauk pahal jd org bersemangat knektok... hahaha... knek tok pun aku serba salah cuz menulis benda yg langsung xberfaedah dalam blog kakya dgn kerja yg terbengkalai dan mata yg ngantok dan segala2nya lah... aku dh sempek dh tok... dh lah minggu dpn temu ngan senior.. senior mudak dr aku.. nang selakaa.. hahaha!!! sapa nuruh akhir? haha... xpa2.. ada hikmah... :) goal aku time ku gk student tok,,, aku mok dekan tiap semester... aku mok jd yg terbaik... aku dh kepak gagal n buat keputusan salah.. kepaaaakkkk ehhh... yalah tekk... mcm2 ditemu aku kat cnunnnn... tp,, yg penting aku xmok menyimpang gik... ya yg penting... tp..... aku rasa aku dh makin berubah... walaupun bru tiga minggu,,, perubahan yg drastik... aku xpandei nak mdh... klak lahh... aku xpasti... aku minat.... tp ada jak penghalang... atas kejelesan penghalang itu,, maka terhalang lah dan stres lah aku buat masa sekarangggg... -.- so far kelas nang ok... juz certain kelas blum ada lecturer gk...aku dh lah bgg mcm2... sbb smua aku urus dikpun... aku bkn pendei glak urus mengurus tok... tp,, kdang2, aku sedar aku dh besar... bkn anak mama gk,, boh manjak glak... yaa ku alu semangat balit... n then,,,,, aku knektok,, bru teringat,, aku blum antar borang medical check up... -.- mungkin aku ckap pasal tok,, skit jak,,, tp,,, sbnar nya,,, dlm otak aku tok,, lebih besar!! ko phm.. gk stress... xpat kaka byak pasal iniiiii~~~ byak gk yg blum settle... ishh... MAHWA KUUU!!! 



SEKIAN TUAN DAN PUAN.. NANTI CORET LAGI YAAA... :)

Laughing out with Najwa!!